VVIP DENAI CINTA

12 Jun 2012

Tasha Shila, Anzalna, Neelofa dan Encik Crab Zed Zaidi 2 x 5

Sesekali layan dunia artis Malaysia. Lawak la pulak bila kes serang menyerang di kalangan artis dengan menggunakan medium laman sosial facebook dan twitter sebagai alat untuk menyerang... Lebih lawak lagi apabila pihak persatuan siap mahu menubuhkan jawatankuasa disiplin, yang bakal ditubuhkan oleh Persatuan Seniman Malaysia (Seniman). Seniman ni presidennya adalah Zed Zaidi.

Kenapa isu ini menjadi lawak jenaka? Lawak apabila isu ini dicetuskan oleh Neelofa yang kononnya telah meluahkan rasa tidak berpuas hati dengan kemenangan Tasha sebagai Artis Baru Wanita Popular, Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 (ABPBH) menerusi sebuah akhbar mingguan. Kejadian itu bertambah panas apabila pada Ahad lalu Anzalna pula menempelak Neelofa dengan mendakwa pelakon itu suka memburukkannya di laman sosial.
 
Seniman campurtangan, itu kurang lawak. Tapi apabila presiden Seniman iaitu Zed Zaidi yang bersuara dan siap nak tubuhkan jawatankuasa disiplin untuk menghukum artis-artis ini seandainya bersalah, ITU MEMANG LAWAK derrr!!! Kah kah kah kah kah kah kah!!!

Lawak le sebab si Zed Zaidi ni (sebelum menjawat jawatan presiden Seniman) pernah menempelak dan mempertikai kemenangan Aaron Aziz sebagai Bintang Paling Popular dalam Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 (ABPBH)..!!! [KLIK : Aaron Aziz Bintang Paling Popular ABPBH - Zed Zaidi Meroyan]
 
Zed, sebelum nak siasat artis-artis lain, ada baiknya pi siasat diri sendiri dulu. Kalau dah ketua/presiden senget, maka anak buah pun senget-benget le bro..... kui kui kui.
 
Tasha Shila, Anzalna dan Neelofa - TERIMA PADAH JIKA TERUS BERGADUH
Oleh FERIDE HIKMET ATAK (feride@thestar.com.my)
 
 
Dari kiri; Tasha Shila, Neelofa dan Anzalna
 
PETALING JAYA : Sikap tiga orang artis iaitu Tasha Shila, Anzalna dan Neelofa yang bertelagah akan memakan diri apabila tawaran berlakon ke atas mereka disekat sekiranya didapati bersalah oleh jawatankuasa disiplin yang bakal ditubuhkan oleh Persatuan Seniman Malaysia (Seniman).
 
Presidennya Zed Zaidi berkata, menerusi jawatankuasa tersebut, pihaknya akan memanggil mereka untuk menyiasat apakah punca sebenar mereka bertelagah yang secara langsung mencemarkan nama baik dunia artis tempatan.
 
"Sekarang ini semakin ramai artis terutamanya bakat baru gemar meluahkan rasa tidak puas hati terhadap artis lain atau bergaduh sesama sendiri menerusi ruangan laman sosial seperti 'Facebook' dan 'Twitter'. Pertelagahan antara Tasha, Anzalna dan Neelofa adalah contoh terbaru, dan kelakuan itu menunjukkan mereka terlalu mengikut emosi. Sebab itu pihak Seniman bersikap tegas dan akan menubuhkan jawatankuasa tersebut secepat mungkin."
 
"Dengan langkah menyekat tawaran berlakon untuk mereka, ia akan memberi pengajaran kepada mereka dan artis-artis lain agar hal sebegini tidak akan timbul lagi pada masa akan datang," katanya yang dihubungi mStar Online, di sini, Isnin.

 
Zed Zaidi
 
Zed diminta mengulas mengenai laporan sebuah akhbar yang mendakwa pelakon Neelofa telah memburuk-burukkan dua rakannya iaitu Anzalna dan Tasha. Episod pergaduhan artis berkenaan tercetus apabila Neelofa kononnya telah meluahkan rasa tidak berpuas hati dengan kemenangan Tasha sebagai Artis Baru Wanita Popular, Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 (ABPBH) menerusi sebuah akhbar mingguan.
 
Kejadian itu bertambah panas apabila pada Ahad lalu Anzalna pula menempelak Neelofa dengan mendakwa pelakon itu suka memburukkannya di laman sosial.
 
Dalam pada itu tambah Zed, walaupun jawatankuasa disiplin itu belum lagi ditubuhkan, ketiga-tiga artis berkenaan serta individu lain yang mempunyai masalah sesama sendiri boleh merujuk kepada pihak Seniman sekiranya sukar untuk menyelesaikan kemelut yang dihadapi.
 
"Buat masa ini pihak kami tidak boleh masuk campur melainkan artis-artis ini yang datang kepada Seniman untuk selesaikan masalah. Bagaimanapun, andai kata kes mereka terlalu serius sehingga dibawa naik ke mahkamah, pihak kami akan campur tangan untuk menyelesaikannya," tegasnya.
 
Dalam pada itu, pihak Seniman juga sedang merancang untuk menganjurkan sebuah kursus komunikasi buat artis-artis yang baru menyertai industri seni hiburan agar isu-isu mengenai disiplin tidak akan timbul lagi. Mengikut syarat, semua artis di negara ini perlu menjadi ahli Seniman sebelum boleh diambil berlakon. - mStar Online

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails