VVIP DENAI CINTA

02 April 2012

PEMUDA LUMPUH ROGOL PELAJAR 3 KALI

Biar betul...! HEBAT tak bertempat. Power Rangers ke ape hahaha~.... Apa-apapun, tentu ada kisah di sebalik terjadinya kes sebegini. Bukan nak menyebelahi lelaki durjana sebegini, tetapi perilaku serta perangai anak gadis dalam zaman sekarang ni pun memang boleh tahan tahap kecimpanzeeannya. Orang-orang tua kata, "bertepuk sebelah tangan pasti takkan berbunyi."

Minta dijauhkan anak-cucu keturunan kita dari berperilaku buruk dan terlalu bebas pergaulannya hingga membelakangkan tuntutan serta larangan agama. - Wallahu a'lam

KUALA TERENGGANU, 2 April : Seorang pemuda yang lumpuh dari pinggang ke kaki dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini hari ini kerana dituduh merogol seorang pelajar berusia 15 tahun sebanyak tiga kali pada November tahun lepas.

Mohd Sapawi Ismail, 27, yang terpaksa berkerosi roda ketika dihadapkan di hadapan Hakim Zainal Abidin Kamarudin, merupakan bekas tenaga pengajar aktiviti selam skuba sebelum mendapat penyakit lumpuh pada tahun 2010.


Bagi pertuduhan pertama, Mohd Sapawi didakwa merogol pelajar itu di rumahnya di Kampung Beting Lintang di Kampung Raja, Besut, antara 8 malam dan 11 malam 27 Nov lepas. Bagi pertuduhan kedua dan ketiga, dia dituduh mengulangi perbuatan itu pada 28 dan 29 Nov di sebuah rumah berdekatan rumahnya antara waktu yang sama.

Tiada pengakuan dicatatkan. Pendakwaan dilakukan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Zul Fazliah Mahmud manakala Mohd Sapawi tidak diwakili peguam. Zainal Abidin menetapkan 25 April ini bagi tarikh sebutan semula kes dan tiada sebarang jaminan ditawarkan kepada tertuduh. - BERNAMA

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails