VVIP DENAI CINTA

24 April 2011

Media Arus Perdana SESEKALI Perlu Kritik Kerajaan, JANGAN KRITIK BERKALI-KALI

Kritik kerajaan 'SESEKALI' je yea media arus perdana. Kalau kritik 'BERKALI-KALI', kang tak berasap la pulak dapur mereka terlibat mengkritik. Dah pencen dari jawatan PM baru Tun M nak perkatakan soal media harus 'SESEKALI' kritik kerajaan...? Nampak sangat media arus perdana ni dok celah kangkang UMNO-BN, sampaikan langsung tak berani nak lontar sebarang kritikan. Demokrasi rosak yang disemai ini harus segera dibanteras. Rakyat tidak lagi mudah diperbodohkan.

Media Arus Perdana Sesekali Perlu Kritik Kerajaan, Kata Dr Mahathir
BERNAMA
KUALA LUMPUR, 24 April : Media arus perdana dalam negara harus sesekali menjadi pengkritik kerajaan, kata bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad. Beliau berkata ramai yang tidak bersedia untuk mengkritik kerajaan kerana mereka beranggapan mesti menyokong kerajaan sentiasa.

Dr Mahathir berkata media arus perdana juga mengamalkan tapisan berita sendiri dan ini memberi persepsi salah, seolah-olah berita mereka ditapis oleh kerajaan. "Jadi kerajaan kadang-kadang mendapat pandangan yang berat sebelah tentang apa yang dimahukan oleh rakyat. Mereka (media) berpendapat harus lakukan tapisan sendiri."

"Dan ini sudah pasti memberi tanggapan bahawa kerajaan yang menyekat mereka," katanya pada Persidangan Penulis-penulis Blog Rantau Malaysia-Asean Pertama yang dirasmikan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak di sini.

Dr Mahathir yang juga penaung kepada Blog House Malaysia, penganjur persidangan itu berkata kritikan membina harus diberi demi kebaikan negara. Katanya semasa penulis blog harus memberi layanan adil kepada kerajaan dan rakyat di laman blog mereka, penulis blog juga harus dilayan secara adil dan saksama. Seramai 35 penulis blog dari negara Asean menghadiri persidangan itu yang bertema 'Blogging Mindfully and Responsibly'.

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails