VVIP DENAI CINTA

28 Mac 2011

VIDEO SEKS : Datuk T Boleh Dilindungi Undang-Undang - Menteri

Sebagai rakyat, aku hanya tersenyum sambil menggelengkan kepala. Lawak atau tragis? Sengal atau sadis...? Apabila menggunapakai undang-undang yang dibawa penjajah, beginilah jadinya. Undang-undang ciptaan manusia, sewenang-wenangnya digunakan untuk kepentingan kelompok tertentu. Dedahkan video seks pun boleh dilindungi?

Gunakanlah bro, sebab kuasa ditangankau. Sebabkau tak mahu mengkaji dan kautak mahu menggunakan Undang-undang Jenayah Islam maka kauwewenang memihak mereka yang memberi kelebihan kepada keberuntungankau di dalam politik. Kaujawablah depan
ALLAH swt nanti. Aku nak jugak tengok, kaunak gunakan AKTA PERLINDUNGAN mana di depan ALLAH swt kelak.

Isu Video Seks: Trio Datuk T Boleh Dilindungi Undang-undang, Kata Nazri
BERNAMA
KUALA LUMPUR, 28 Mac : Trio 'Datuk T' yang mendedahkan rakaman video aksi seks didakwa melibatkan mirip seorang pemimpin pembangkang akan dilindungi di bawah Akta Perlindungan Saksi dan Akta Pemberi Maklumat sekiranya pihak berkuasa mendapati ada kes.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz hari ini berkata akta tersebut boleh digunakan bagi melindungi keselamatan trio itu yang bertanggungjawab mendedahkan video berkenaan.


"Bagaimanapun, kedua-dua akta itu tidak perlu digunakan ketika ini memandangkan belum ada sebarang pendakwaan dibuat ke atas mana-mana pihak sehingga kini dengan perkara itu juga masih dalam siasatan polis," katanya kepada pemberita di lobi Parlimen di sini, ketika diminta mengulas mengenai perlindungan undang-undang yang boleh diberi kepada trio berkenaan.

Rabu lepas, bekas Ketua Menteri Melaka Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik, ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah dan Bendahari Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Shuib Lazim mengakui mereka adalah trio Datuk T yang bertanggungjawab menyimpan dan menayangkan video berkenaan kepada sebahagian wakil media di Carcosa Seri Negara, dua hari sebelum itu.

Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim telah tampil membuat penafian beliau individu di dalam video tersebut dan membuat laporan polis berhubung perkara itu.
Berikutan pendedahan itu, ketiga-tiga individu terbabit telah tampil untuk disoal siasat polis di Bukit Aman dan menyerahkan pita video dan seutas jam tangan jenama Omega sebagai bahan bukti. Nazri berkata perkara itu bukan berkisar kepada persoalan undang-undang semata-mata tetapi ia turut melibatkan persoalan moral.

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails