VVIP DENAI CINTA

18 Februari 2011

BAPA Didakwa Bunuh Bayi Berusia 10 Hari

Yang tiada zuriat, bersusah-payah berusaha nak dapatkan zuriat. Dan yang memiliki zuriat, ada antaranya yang kejam dengan membunuh zuriatnya sendiri. Itulah manusia, bila baik dia boleh menjadi sebaik malaikat, dan sekiranya jahat dia akan jadi lebih jahat dari sang iblis!!!
KUALA LUMPUR, 18 Feb : Seorang bapa didakwa di Mahkamah Majistret di sini pada Jumaat terhadap pertuduhan membunuh bayi perempuannya berusia 10 hari dengan menanam bayi itu dalam lubang yang baru digali di belakang rumah, lima hari lalu. Pertuduhan dibacakan terhadap Muhammad Rafiq Suresh Abdullah, di hadapan Majistret Siti Shakirah Mohtarudin, namun tiada pengakuan direkodkan daripada bapa anak lima itu.

Muhammad Rafiq, 38, seorang penganggur didakwa melakukan kesalahan itu di alamat No 1, Jalan Kepong Batu 6 3/4, Jinjang, di sini, antara pukul 11 pagi dan 6 petang, 13 Februari lalu. Tertuduh yang merupakan penganggur, dibawa ke Penjara Sungai Buloh untuk ditahan sehingga sebutan semula kes pada 18 April.


Pendakwaan dilakukan oleh Timbalan Pendakwa Raya Muhamad Abu Hassan Ramli, mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman mati mandatori jika sabit kesalahan.

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails