VVIP DENAI CINTA

27 Januari 2011

Pizza-HUT Atau Setepatnya PIZZA-jaHAT...?

KENANGAN 'TERINDAH' tanggal 11.01.11, lebih kurang jam 9:50malam, kununnye nak makan pizza, so pegi la ke Pizza-Hut (Giant, Kuantan). Hampeh tul, ada ke dihantarnya Pizza yang hangus-keras-& xperfect bentuknya!!! Pizza-Hut cawangan Giant, Kuantan ni aku tengok lebih mementingkan pelanggan yang 'tapau' (take-away). Servis dah la lambat, hantar pulak pizza yang hangus, keras pulak tu. Macammana la anak aku yang umur 2 tahun ni nak makan lempeng keras camtu.

Rupa pizza PERTAMA yang dihantar, tengoklah betapa rangupnya
pizza ini, aku pi hantar balik pizza ni. Bahan untuk
intinya pun kurang xsebagaimana biasa...!!!


Setelah dikomplen, inilah pizza KEDUA yang dihantar, kurang keras berbanding pizza yang PERTAMA, inti pizza tetap kurenggg dan pizza pun bentuknya xsempurna. Lapar punya pasal (COZ' LAMA MENUNGGU), terpaksalah juga aku dan anak-anak makan.

Pizza ni belum digigit, tetapi bentuknya macam kita dah makan.
Langsung tiada ungkapan maaf dari pekerja pizza-hut ni.
Kambing punya staff!!!


7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

pak cik simpati kpd anda..
huuuu.. : )
lepas nie kito rmai2 gerak Domino's Pizza plak ea.. : D

Rohaifi Azri@Denai Cinta berkata...

simpati tengok muka anak-anak. mengharap sangat diorang nak makan pizza, alih2 sampai pizza yang keras camtu.

Pakcik, domino's xde kat kuantan ni... ;)

chung-ho berkata...

hahaha.. : D
yoko???
kalu cam 2..
buwek pizza sondiri yolah.. : P

they call me yon berkata...

wahh..naseb baek tak penah makan kat giant...tmpt cm tak best+kecik..slalu makan kat ecm n mega mall je...oke la,tade la bentuk camtuh..kadang2 hangus 30% tuh biasak la....

Rohaifi Azri@Denai Cinta berkata...

Pokcik chung ho : Yo la... tu la, dok kuantan ni mako tpaksola buek pizza sendiri jawabnyo... keh keh keh!!!

Adik Yon : ECM dan Megamall, emmm... ok berbanding Kuantan Parade (yang lembab nyer servis) & xsangka kat Giant ni buat hal cenggini...

efyna.pinkladies berkata...

pizza yang atas sekali tu mesti bukan doh yang sepatutnya. mungkin mereka menggunakan doh untuk pizza personal kerana kekurangan doh. kalau kat tempat saye, pizza macam ni dah kne reject. tak boleh langsung bagi kat customer. :)

Tanpa Nama berkata...

it's ok kalau doh dah habis..tapi staff kenelah jujur n xplain tol2 kat customer, appologize kt customer dulu..baru r amek order..at least customer x lah rase tertipu.

Related Posts with Thumbnails