VVIP DENAI CINTA

20 Januari 2011

ISU PELATIH SIKH PLKN DIPOTONG RAMBUT : UNSUR APA LAGI SELAIN UNSUR KHIANAT?

Tiada unsur khianat? Kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah!!! Kalau bukan unsur khianat, unsur apa lagi...? Kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah!!!!! Unsur SEKS? Kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah!!! Unsur apa weh? Cuba beritahu sikit...!!! Kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah!!! Takkan saja-saja je gatal tangan nak potong rambut orang? Kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah!!! Ini dah kes berniat jahat, paling tidak pun kes buli dan tersalah tindakan tanpa mengetahui yang penganut Sikh tidak boleh memotong rambut. HENTIKANLAH PLKN, baiki modulnya dulu... Ha ha ha ha ha ha hammmjadaaahhhhh!!!!! Habiskan duit rakyat jea!!! Kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah!!!!!

Tiada Unsur Khianat Ke Atas Pelatih - JLKN
BERNAMA
KUALA LUMPUR, 19 Jan :
Tidak terdapat unsur-unsur khianat sama ada oleh pelatih ataupun jurulatih berhubung dakwaan seorang peserta Program Latihan Khidmat Negara (PLKN), Basant Singh bahawa sebahagian rambutnya telah digunting ketika dia tidur Ahad lepas. Ketua Pengarah Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN) Datuk Abdul Hadi Awang Kecil berkata perkara itu dirumuskan hasil siasatan lembaga siasatan dalaman yang ditubuhkan JLKN ke atas 16 orang saksi di Kem Latihan Seri Impian, Sungai Bakap, Pulau Pinang tempat Basant menjalani latihan.


"Lembaga siasatan itu yang diketuai Pengarah Operasi JLKN, Kol Sanusi Hashim, Pengarah Zon B, Kdr Wan Zarihan Wan Ismail (TLDM), dan Lt Thomas Anak Aungoom (TLDM) dari Kem PLKN Telok Rubiah telah memanggil 16 saksi terdiri daripada pelatih, jurulatih, staf dan komandan kem tersebut untuk membantu siasatan," katanya dalam satu kenyataan di sini Rabu. Beliau berkata berdasarkan siasatan ke atas saksi dan bukti-bukti yang diperolehi, lembaga siasatan merumuskan tidak terdapat unsur khianat seperti yang didakwa Balsant, 18.

Abdul Hadi berkata hasil laporan itu telah dibentangkan dalam mesyuarat pascakabinet Kementerian Pertahanan yang dipengerusikan Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi petang tadi. Berikutan itu katanya, satu laporan polis dibuat di Ibu Pejabat Daerah Bandar Baru, Kedah dan berharap tidak ada lagi pihak cuba membuat spekulasi berhubung kes tersebut.

Semalam, Balsant yang tinggal di Jalan Gurdwara, Ipoh mendakwa sebahagian rambutnya digunting tanpa disedarinya pada Ahad lepas ketika dia dan 10 pelatih lain sedang tidur di kem tersebut. Dia yang menyimpan rambut sepanjang satu meter sejak lahir mendakwa rambutnya digunting sepanjang 60 sentimeter.


"PERLU SELESAI SEGERA." - Pertubuhan Bersatu Sikh PerakTiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails