VVIP DENAI CINTA

22 Januari 2011

Ada Baiknya Cina Diingatkan PAS Mahukan Negara Islam - TPM

Astaghfirulllahal a'ziiimmmm... Kenapa bahalol sangat Muhyiddin anaknya Yassin ni? Sokong pulak MCA dalam 'menakutkan' kaum Cina berhubung penubuhan negara Islam? Agama apa yang dianuti oleh Muhyiddin anaknya Yassin ini? Buruk dan zalim serta tidak adil sangatkah Islam ini...? Kenapa sanggup menyokong perbuatan MCA...? Sanggup gadaikan Islam dan lihat Islam dijadikan modal berkempen (menakutkan kaum Cina) hanya untuk meraih undi...?

Andai benar sekalipun anda tidak 'sekepala' dengan PAS, janganlah sampai menidakkan keadilan dan selamatnya negara apabila menjadikan Islam sebagai perlembagaan utamanya. Betulkanlah pandangan MCA itu agar tidak berterusan menganggap Islam itu zalim. Ini engkau pergi sokong pulak MCA...!!! Bahalol dan jahil tukil!!!

.................................................................
MALAYSIAKINI
Timbalan Perdana Menteri Tan Srti Muhyiddin Yassin berkata tindakan Presiden MCA Datuk Dr Chua Soi Lek membangkitkan agenda PAS bagi menubuhkan sebuah negara Islam jika Pakatan Rakyat berkuasa adalah baik bagi "mengingatkan masyarakat Cina" berhubung keputusan mereka. Sambil menyifatkan isu berkenaan bukan satu perkara baru, Muhyiddin berkata PAS masih menympan hasrat mereka untuk membentuk negara Islam jika berjaya menguasai Putrajaya.

"Sejak daripada dahulu pun PAS tidak pernah mengatakan mereka nak pinda perlembagaan mereka... Itu (membentuk negara Islam) masih ada. Jadi baik juga MCA mengingatkan pada masyarakat Cina," katanya pada sidang media selepas penamaan calon dalam pilihan raya DUN Tenang.

Muhyiddin menjawab soalan pemberita sama ada isu negara Islam yang dibangkitkan oleh MCA untuk meraih balik sokongan kaum Cina dalam pilihan raya Tenang yang akan berlangsung pada 30 Januari ini. Pada pilihan raya itu, akan berlaku pertandingan dua penjuru antara calon BN Mohd Azahar Ibrahim dan calon PAS Normala Sudirman.

Mengulas lanjut, Muhyiddin berkata, dalam Pakatan Rakyat, mereka tidak sepakat dan di antara PAS dan DAP "mereka bertembung sehingga mengambil satu sikap berdiam diri dan tidak bercakap" mengenai perkara tersebut. "Kalau bercakap nanti seluruh dunia tahu, kita akan kalah dan orang tidak akan sokong kita," perli Muhyiddin

"Tapi ia (penubuhan negara Islam) masih ada lagi, PAS tidak tukar perlembagaan macam (Datuk Seri) Dr Chua (Soi Lek) sebutkan, dan Karpal Singh pun kata langkah mayat saya dahulu kalau nak kepada negara Islam," katanya. Bagaimanapun, beliau yakin pengundi di Tenang memahami perkara muslihat Pakatan Rakyat dan berkata jentera BN akan turun padang membuat penjelasan kepada pengundi.

"Kita terangkan mana yang hak mana yang betul, yang batil kita tidak ceritakan. Kita membawa risalah yang baik supaya rakyat dapat menilai dan memilih dengan bijaksana," katanya.

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails