VVIP DENAI CINTA

01 Mei 2010

IGP MESTI LETAK JAWATAN ATAU BERDEPAN DEMO

Beberapa wakil rakyat Pakatan Rakyat telah memberi tempoh sebulan kepada Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan supaya meletak jawatan atau berdepan dengan demonstrasi di seluruh negara.

Kata dua itu diberikan sebagai respons kepada laporan yang menyebut Musa berkata beliau bersedia mengarahkan anggotanya tidak lagi mengawal sekiranya itu kehendak rakyat, ekoran kecaman terhadap insiden seorang remaja Aminulrasyid Amzah mati ditembak polis di Shah Alam awal pagi Isnin lalu.


Ahli parlimen DAP Segambut, Lim Lip Eng, serta ahli parlimen PKR Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar dan ADUN Seri Setia, Nik Nazmi Nik Ahmad, hari ini menghantar memorandum kepada pengarah lembaga disiplin polis, Datuk Abdul Razak Bokhari, menuntut Musa meletak jawatan.
Komander Kem Bukit Aman, Supt Ali Ahmad menerima memorandum tersebut.

Lim mendakwa kenyataan kontroversi Musa itu 'hanya akan menjejaskan keselamatan negara'. Beliau juga menggesa Abdul Razak supaya menubuhkan sebuah jawatankuasa untuk menyiasat Musa dan sama ada menasihatkan beliau bersara atau memecatnya dalam tempoh sebulan, dan jika gagal berbuat demikian, mereka akan menganjurkan protes di Bukit Aman dan di seluruh negara untuk menuntut Musa meletak jawatan. - MALAYSIAKINI

...............................
SEBAGAI PROFESIONAL DAN MENJAWAT JAWATAN TERTINGGI DI DALAM PDRM, TIDAK SEWAJARNYA TAN SRI MUSA HASSAN MENGELUARKAN KENYATAAN SEDEMIKIAN. KENYATAAN SEDEMIKIAN JELAS MEMBERIKAN GAMBARAN BURUK KEPADA PROFESIONALISME PASUKAN KESELAMATAN NEGARA DAN BAKAL MENJEJASKAN KESELAMATAN NEGARA.

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Saja nak bagitau..

Knapa pihak politik nak masuk campur??

Cam bagus sgt..

Related Posts with Thumbnails