VVIP DENAI CINTA

04 November 2009

AMARAN BUAT SAHABAT-SAHABAT SEKALIAN!!! BERHATI-HATI DENGAN TAKTIK TERBARU PEROMPAK!!!

Salam teman-teman, AWAS!!! Taktik terbaru perompak kereta. Kaum wanita dan lelaki hendaklah sentiasa berwaspada. Berhati-hatilah sahabat-sahabatku, masalah ekonomi yang semakin parah, membuatkan manusia terdesak melakukan pelbagai cara untuk mencari 'duit senang', dengan merompak dan menyamun!!! Berhati-hatilah semua terutama para wanita.


BAHAYA!!!
Baru minggu lepas, malam Jumaat saya parking kereta di tempat letak kereta awam. Semasa nak balik ke rumah saya terperasan ada sehelai kertas melekat di cermin belakang kereta saya. Bila saya tanggalkan pelekat itu di rumah, rupa-rupanya ia hanya resit pam minyak . Tak lama selepas itu, saya menerima email ini.

"AMARAN DARI PIHAK POLIS : BERHATI-HATI DENGAN KERTAS YANG MELEKAT DI CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA; CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA (INI BUKAN GURAUAN )"

Sedarlah semua!!! Tolong sebarkan... Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kereta dan masuk ke dalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk gostan. Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat ke belakang, kita dapati ada kertas yang melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita. Jadi kita tekan brek dan tarik hand-brek, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai di bahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat persembunyiannya, masuk ke dalam kereta dan memecut pergi. Bahkan tidak mustahil si malaun tersebut akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih di dalam kereta. Jadi sekarang, pencuri memperolehi PAKEJ LENGKAP : Kereta, alamat rumah, duit, kad ATM, kad kredit, telefon bimbit dan kunci-kunci. Kesemua identiti kita telah diperolehi! BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN INI!!!

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukurlah kerana anda membaca email ini. Saya harap anda akan sebarkan perkara ini kepada kawan-kawan dan keluarga, terutama kaum wanita.

dari email seorang sahabat. dicopy dari blog : PAS CAWANGAN BUKIT SENTOSA 2

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails