VVIP DENAI CINTA

27 Oktober 2009

KES SAMAN : AMY SEARCH TETAP DIBICARA

Mahkamah Tinggi hari ini memerintahkan kes saman cuai yang difailkan seorang kanak-kanak yang melecur terkena tom yam panas terhadap penyanyi Amy Search dihantar semula ke Mahkamah Sesyen untuk dibicarakan. Hakim Lau Bee Lan membuat keputusan itu dalam kamarnya selepas membenarkan rayuan Nik Muhammad Zakwan Nik Zahir, 3 tahun, dan mengetepikan keputusan Mahkamah Sesyen pada 30 Januari lepas yang membatalkan saman itu terhadap Amy atau nama sebenarnya Suhaimi Abdul Rahman.

Peguam Adnan Seman yang mewakili Nik Muhammad Zakwan, memberitahu pemberita, pihaknya berhujah bahawa Amy layak disaman kerana dia merupakan pemilik sebenar restoran Cheng Ho di mana kejadian itu berlaku, berdasarkan laporan-laporan akhbar yang disiarkan sebelum ini. Pada 24 Sept tahun lepas, Nik Zahir Nik Mohd Idris memfailkan saman bagi pihak anaknya di Mahkamah Sesyen Sivil mendakwa pekerja Restoran Cheng Ho di Wangsa Maju, cuai sehingga menyebabkan bahagian belakang badannya melecur.

Peguam Ahmad Zaharil Muhaiyar yang mewakili Amy berhujah bahawa Amy tidak patut disaman atas kapasiti sebagai individu kerana pemilik sebenar restoran itu ialah syarikat IconHill Sdn Bhd dan Amy hanyalah seorang pemegang saham dan ahli lembaga pengarah syarikat itu. BERNAMA

dipetik dari MALAYSIAKINI.COM

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Bertuahnya kita hidup di bumi Malaysia yang aman ini. Kita masih boleh mempertahankan hak di dalam negara berdaulat ini, hatta anak melecur terkena siraman tomyam pun kita masih boleh membawa perkara tersebut ke mahkamah. Bayangkan, ke manakah kaum bapa warga Palestin ini mahu mengadu setelah anak-anak mereka disirami serta dihujani peluru serta bom dari rejim zalim Zionis! Mahkamah mana yang sudi mendengar kes yang menimpa mereka dan seterusnya mengheret si pembunuh kemuka pengadilan?
Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails